WHAT A HONOUR FOR THE PRINCE OF DENMARK TO MEET A DANDIE

Show of Winners 2015 var som sædvanlig en festlig aften. Dette år var Hans Kongelige Højhed Prins Henrik kåret som Årets Vinder 2015. Lige inden Prinsgemalen skulle ankomme gik jeg backstage for at se, om Max og Hobbie ville med ind at se Prinsgemalen.

Max fortalte så, at han var blevet kontaktet af hoffets folk. De havde bedt ham om at blive stående sammen med Hobbie, som sad på trimmebordet, for ham skulle Prinsgemalen altså hilse på, havde hoffolket sagt. Så jeg hentede mit kamera og gik tilbage til Max, og derfor fik jeg kun billeder taget fra bagsiden.

Billede 1 Prinsgemalen og Ulf Fjeldsted i samtale
Prins Henrik og Ulf Fjeldsted i samtale. Foto: Vibeke Renard

Billede 2 Prinsgemalen læser dige op
Prins Henrik læser digt op. Foto: VR

Ulf overrakte Prinsgemalen et maleri udført af Martial Robin, som forestiller prinsgemalen og hans elskede gravhund ”Evita”. Prinsgemalen læste et digt op på fransk og dansk. Herefter gik Prins Henrik backstage. Pressen blev ledt den modsatte vej, ned ad gangen og lige ind ad døren til området bag scenen. Her blev de stoppet af Michael Laub. Kun pressefotograferne måtte stå der, lige foran os. Alle journalister blev gennet om bag fotograferne, da de ikke måtte stille Prinsgemalen nogle spørgsmål.

Alt mens Prins Henrik blev vist rundt i hallen af sine folk, Lotte Jørgensen og Jørgen Hindse, blev ”Vimax Hobbie Hindlee” fotograferet. Blitzene lynede som jeg aldrig har oplevet før. Hobbie sad stille og roligt på sit bord, logrende og opmærksom på når der blev kaldt på ham. Desværre er de billeder, der er blevet vist i diverse medier, alle med Prinsgemalen og Hobbie, ingen kun med Hobbie, trods de mange billeder der blev taget af ham. Et enkelt blad kunne dog huske racens navn.

Billede 3 Prins Henrik hilser på Max Renard
Prins Henrik hilser på Max Renard. Foto: VR

Da Prins Henrik nåede frem til os præsenterede hoffets folk ham for Max og Hobbie. Max fortalte Prinsgemalen, at Dandie Dinmont Terrieren var meget sjælden, og at den i sin tid blev krydset med en glathåret gravhund for netop at få den ruhårede variant, som jo er prinsens sidst tilkomne hund. Det syntes Prinsgemalen var interessant.

Prinsen sagde bl.a ”Se hunden vil gerne kæles af mig”, hvorefter han først pustede Hobbie i øjet for derefter at kysse ham på næsen. Prinsgemalen fik naturligvis udleveret en brochure om vor dejlige race.

Billede 4 Prins Henrik kysser Hobbie på næsen
Prinsgemalen vil ”kysse” Hobbie på næsen. Foto: VR

Billede 5 Prinsgemalen kysser Hobbie
Prinsgemalen ”kysser” Hobbie. Foto: Lars H. Laursen

En sjov oplevelse, især for Max, da han for mange år siden hilste på den unge Grev Henri  Laborde de Monpezat, da Max var sergent i ”Shape” i Belgien.


Hobbie og Show of Winners 2015

Hobbie stillede op i ”Debutant Cup”, hvor han mødte Pernille Lassens Jack Russel Terrier ”Hvilebakkens Danish Dynamo”, og den dyst vandt Pernilles hund. Hobbie gik derfor videre til Sweep-Stake gruppe 3. Her var der fire terrier (der var i øvrigt heller ikke mange terrier i år, hvilket jer synes var skuffende) og her blev vinderen Hobbie. Dommer var Birgit Seloy. Efter den konkurrence gad Hobbie ikke mere, og næste gang da vinderen af hele Sweep-staken skulle afgøres, var han mere interesseret i alt det der lå på gulvtæppet, men alt i alt var det en god dag. Desværre måtte vi tage hjem efter Sweep-staken, da Max ikke kunne holde til mere, så vi fik ikke set afslutningen i år.

Billede 6 Vimax Hobbie Hindlee vinder Sweep Stake gruppe 3

Vimax Hobbie Hindlee vinder af Sweep-stake gruppe 3. Foto: Michael Bergmann

2012-Vibeke-modtager-dtk-soelvnaal.jpg
1988-Xaria-Vimax-litter-A.jpg
2009-Effi-Annamai.jpg